Поселення Абилай — пам’ятка раннього залізного віку у Центральному Казахстані - Бейсенов, А.З. (Археологія і давня історія України, 2022)
Запропонована робота продовжує серію публікації матеріалів дослідження поселень сакського часу Центрального Казахстану. Поселення Абилай відкрив А. З. Бейсенов у 2004 р., а в 2016 р. розпочато розкопки. Нині на цій пам’ятці проведено шість сезонів розкопок (2016—2021 рр.). У статті наведено матеріали дослідження 2020 р., коли було розкрито ділянку площею 186,5 м2. За матеріалами поселення проводяться мультидисциплінарні дослідження.