До історії вивчення скіфських пам’яток Надпоріжжя (безкурганний могильник біля Третього кар’єру Дніпробуду) - Могилов, О.Д. (Археологія і давня історія України, 2022)
У статті висвітлено матеріали безкурганного некрополя біля Третього кар’єру Дніпробуду, який вивчався в ході масштабних археологічних робіт при побудові Дніпрогесу в 1931 р.