Замок князів Чорторийських у Клевані: етапи становлення, планування та забудова - Прищепа, Б.А. (Археологія і давня історія України, 2022)
У статті на основі аналізу писемних джерел виділено три етапи будівництва Клеванського замку та розглянуто його планування. На першому етапі (перша чверть ХVІ ст.) князь Федір Михайлович Чорторийський починає будівництво замку на старому городищі, де, можливо, вже знаходився господарський двір. На другому етапі (друга чверть ХVІ ст.), через конфлікт з Радзивілами, будівництво було припинене, але замок функціонував і місто розвивалось. На третьому етапі (60-ті роки ХVІ ст.) князь Іван Федорович Чорторийський завершив будівництво замку.