Об одном подходе к расчету переходных процессов в сложных полупроводниковых и сверхпроводниковых вентильных преобразователях - Верлань, А.А. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Описаний та проаналізований підхід до розв’язування задач динаміки складних напівпровідникових та надпровідникових вентильних перетворювачів на основі декомпозиції схеми, що розраховується, і застосування інтегральних рівнянь як динамічних моделей утворених лінійних підсхем. Показана ефективність даного підходу, що обумовлена згладжуючими властивостями інтегральних моделей та обчислювальною економічністю відповідних чисельних алгоритмів.