Математичне моделювання діяльності фінансово-промислових груп з допомогою систем диференціальних рівнянь що розвиваються - Гаращенко, Ф.Г.; Бойко, Т.М. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2010)
Робота присвячена побудові математичних моделей діяльності фінансово-промислових структур. В якості останніх виступають системи диференціальних рівнянь, що розвиваються. Це такі системи, що мають переключення і в яких з часом може змінюватися розмірність фазового простору. На прикладі чотирьох етапної моделі фінансового угрупування показано як з’являються такі системи. Подібні економічні моделі останнім часом стають все більш актуальними й потребують детального дослідження. Показано, як можна математично сформулювати (у вигляді оптимізаційних задач) деякі економічні проблеми, відповідь на які надзвичайно важлива для фахівців.