Особливості синтезу слабкоагломерованих наночастинок Fe₃O₄ з мікроемульсій - Солопан, С.О.; Фатєєв, Є.Д.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2012)
Проведено синтез нанорозмірних частинок Fe₃O₄ з мікроемульсій на основі різних типів поверхнево-активних речовин. Показано взаємозв’язок між хімічною будовою поверхнево-активної речовини та розмірами часток, що утворюються. Використовуючи запропоновану методику, отримано слабкоагломеровані наночастинки з вузьким розпoділенням та розмірами менше 5 нм. Доcліджено магнітні властивості синтезованих наночасток та показано, що вони проявляють суперпарамагнітні властивості.