Кристалохімічні критерії існування сполук і фаз Руддлесдена–Поппера типу AᴵᴵLnnBnᴵᴵᴵO3n+1 - Тітов, Ю.О.; Слободяник, М.С.; Краєвська, Я.А. (Украинский химический журнал, 2012)
Визначено необхідні критерії реалізації сполук та фаз Руддлесдена–Поппера (РП) типу AᴵᴵLnnBnᴵᴵᴵO3n+1 із шаруватою перовскітоподібною структурою (ШПС), які враховують геометричний фактор, а також характер хімічних зв’язків у кристалах. Встановлено характер впливу розмірів атомів на будову ШПС сполук РП типу AlIILnnBnIIIO3n+1 та з’ясовано фактори, які обумовлюють руйнацію ШПС в ізоморфних рядах цих сполук.