Циклізація 6-аліламінопіразоло-|3,4-d|піримідин-4(5Н)-онів під дією арилсульфенілхлоридів - Васькевич, А.І.; Бентя, А.В.; Станінець, В.І.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2012)
6-Аліламіно-1-фенілпіразоло[3,4-d]піримідин-4(5Н)-он регіоселективно реагує з арилсульфенілхлоридами в середовищі оцтової кислоти в присутності перхлорату літію з утворенням ангулярних перхлоратів імідазо[1,2-a]піразоло[4,3-e]піримідинію, які взаємодією із ацетатом натрію перетворені у відповідні основи. Реакція його 1-незаміщеного аналога перебігає подібним чином тільки з феніл(4-толіл)сульфенілхлоридами, а з 4-нітрофенілсульфенілхлоридом приводить до суміші продуктів приєднання та внутришньомолекулярної циклізації.