Термодинаміка власних точкових дефектів і область гомогенності моносульфіду самарію - Фреїк, Д.М.; Горічок, І.В.; Шевчук, М.О. (Украинский химический журнал, 2012)
Проведено розрахунок концентрацій точкових дефектів і вільних носіїв заряду у металічній та напівпровідниковій фазі монокристалічного моносульфіду самарію, що знаходиться у рівновазі з парою металу. Визначено температурну залежність лінії солідусу з боку надлишку металу та встановлено переважаючий тип дефектів на межі області гомогенності сполуки.