Множинність стаціонарних станів та осциляцій в електрохімічних системах з одним електроактивним компонентом на окисно-відновних електродах - Хованець, Н.В.; Ткачук, М.М.; Нечипорук, В.В. (Украинский химический журнал, 2012)
Побудовано математичну модель, що описує процеси в простій редокс-системі з одним електроактивним компонентом з урахуванням електроадсорбції і будови ПЕШ у вигляді щільної та дифузної частини. З допомогою лінійної теорії стійкості та біфуркаційного аналізу показано, що електроадсорбція та вплив властивостей ПЕШ на кінетику електродних реакцій в дифузійно-кінетичному режимі зумовлює монотонну та коливну нестійкості в електрохімічних системах з окисненням катіонів чи відновленням аніонів.