Закономірності сорбції благородних металів на поверхні силікагелю з прищепленими пропілтіосечовинними групами - Трохимчук, А.К.; Циганович, О.А.; Горда, Р.В.; Легенчук, О.В.; Бєда, О.А. (Украинский химический журнал, 2012)
Досліджено сорбційні властивості нового сорбенту на основі силікагелю з прищепленими пропілтіосечовинними групами по відношенню до йонів паладію(II), платини(IV) та золота(III) в розчинах. Встановлено, що сорбент ефективно вилучає мікрокількості благородних металів (БМ) у кислому середовищі та не поступається за сорбційними властивостями раніше дослідженим сірковмісним сорбентам, що дозволяє його застосування в розробці методик визначення БМ з попереднім концентруванням. Показано застосування пропілтіосечовинного сорбенту для сорбційно-фотометричного визначення платини та паладію в таких промислових об’єктах, як каталізатори.