Моделювання хвильових та турбулентних процесів у плазмі ближнього космосу (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 19 жовтня 2022 р.) - Черемних, О.К. (Вісник НАН України, 2022)
У доповіді наведено найважливіші результати, отримані останнім часом в Інституті космічних досліджень НАН України та ДКА України з моделювання колективних процесів у плазмі ближнього космосу. Окреслено низку математичних проблем, які потрібно розв’язати для опису спостережуваних явищ і подальшого планування космічних експериментів.