Олександр Сергійович Давидов. Життя і творчість (до 110-річчя від дня народження) - Загородній, А.Г.; Локтєв, В.М. (Вісник НАН України, 2022)
26 грудня виповнюється 110 років від дня народження всесвітньо відомого радянського і українського фізика-теоретика, Героя Соціалістичної Праці (1982), лауреата Ленінської премії (1964), Державної премії УРСР в галузі науки і техніки (1969), заслуженого діяча науки і техніки УРСР (1972), багаторічного директора Інституту теоретичної фізики АН України (1973—1988) академіка АН України Олександра Сергійовича Давидова. Його авторству належить кілька видатних наукових результатів, які у світовій літературі визнано класичними, названо його ім’ям і які увійшли до багатьох підручників.