Зважені псевдообернені матриці з індефінітними виродженими вагами - Сергієнко, І.В.; Хіміч, О.М.; Варенюк, Н.А. (Доповіді НАН України, 2022)
Досліджено зважені псевдообернені матриці з виродженими знаконевизначеними вагами. Визначено необхідні й достатні умови існування та єдиності цих матриць. Наведено означення зважених псевдообернених матриць з індефінітними виродженими вагами в термінах коефіцієнтів характеристичних многочленів матриць, що симетризуються. Отримано розвинення зважених псевдообернених матриць із змішаними вагами в матричні степеневі ряди і добутки, граничні зображення цих матриць.