Синтез та дослідження електричних властивостей купратів барію - Булачок, А.С.; Дзязько, О.Г.; Фесич, І.В.; Голубцов, В.А.; Неділько, С.А. (Украинский химический журнал, 2013)
Твердофазною взаємодією між нітратом барію та купрум (ІІ) оксидом одержано зразки в потрійній системі Ba—Cu—O з різним мольним співвідношенням Ba:Cu. За допомогою ренгенофазового аналізу (РФА) знайдено фазовий склад синтезованих оксидних композицій та проаналізовано еволюцію порошкових дифрактограм у залежності від часу термообробки. Встановлено, що утворення однофазних купратів відбувається при мольному співвідношенні Ba:Cu 1:1 та 2:3. Електричні властивості сполук у системі Ba—Cu—O досліджено методом імпедансної спектроскопії, а кисневий індекс визначено йодометричним титруванням.