Бромування та функціоналізація поверхні вуглецевих волокон сірковмісними групами - Гріщенко Л.М.; Безугла, Т.М.; Музичук, Б.О.; Вакалюк, А.В.; Задерко, О.М.; Місчанчук, Б.Г. (Украинский химический журнал, 2013)
Отримано зразки та досліджено фізико-хімічні властивості бромованого вуглецевого волокна на основі поліакрилонітрилу. Показано, що бромовані волокна є активними прекурсорами для одержання сірковмісних кислотно-основних каталізаторів. Досліджено каталітичну активність сірковмісних вуглецевих волокон у реакції дегідратації ізопропанолу в газовій фазі. Встановлено, що попереднє бромування значно збільшує активність одержаних каталізаторів.