Синтез, триазиноанелювання та протимікробна активність 2-аміно-4-піразоліл-4Н-1,3-оксазинів - Братенко, М.К.; Панасенко, Н.В.; Мельниченко, Н.В.; Вовк, М.В. (Украинский химический журнал, 2013)
Трикомпонентною реакцією піразол-4-карбальдегідів, фенілацетилену та сечовини синтезовані нові 2-аміно-4-піразоліл-4Н-1,3-оксазини, регіоселективна конденсація яких із 1-хлороалкілізоціанатами використана для анелювання 1,3,5-триазинового циклу. Отримані 2-аміно-4-піразоліл-4Н-1,3-оксазини проявляють виражену бактерицидну активність по відношенню до штамів S.aureus.