Синтез наночастинок NiFe₂O₄ з неводних розчинів та їх властивості - Єленіч, О.В.; Солопан, С.О.; Білоус, А.Г. (Украинский химический журнал, 2013)
Синтезовано наночастинки сполук NiFe₂O₄ зі структурою шпінелі осадженням із неводних розчинів. Методом ЯМР-спектроскопії розглянуто особливості синтезу наночастинок у розчинах діетиленгліколю. Проведено кристалографічні, мікроскопічні і магнітні дослідження та зроблено аналіз впливу термічної обробки на розміри та властивості наночастинок.