Синтез, реакції та фізико-хімічні властивості похідних β-(3-бензилксантиніл-8)пропіонової кислоти - Александрова, К.В.; Левіч, C.В.; Шкода, О.С. (Украинский химический журнал, 2013)
Розроблено прості препаративні методики синтезу β-(3-бензилксантиніл-8)-пропіонової кислоти, її 7-заміщених, водорозчинних амонійних солей, естерів, гідразиду, іліденгідразидів, N-фенілгідразинокарботіоаміду та продукту його циклізації — 3-бензил-8-[2-(4-феніл-5-тіо-4H-1,2,4-тріазол-3-іл)-етил]ксантину. Структуру синтезованих сполук підтверджено даними елементного аналізу, ¹Н ЯМР-спектроскопії та мас-спектрометрії.