Вивчення структури та властивостей фолатовмісних поліуретансечовин у модельному середовищі - Карпенко, О.С.; Демченко, І.Б.; Рожнова, Р.А.; Галатенко, Н.А.; Гомза, Ю.П. (Украинский химический журнал, 2013)
Методом ІЧ-спектроскопії, за зміною показників характеристичної в’язкості до і після інкубації в модельному середовищі та методом рентгеноструктурного аналізу вивчено структуру фолатовмісних поліуретансечовин (ПУС). Встановлено, що збільшення показників характеристичної в’язкості за 1 та 3 міс інкубації для фолатовмісних поліуретансечовин обумовлено специфічною взаємодією молекули ферменту з сечовинною групою полімеру. Присутність фолієвої кислоти надає стабільності до біодеградації фолатовмісним поліуретансечовинам протягом 6 міс порівняно з поліуретансечовинами, що не містять у своєму складі фолієву кислоту.