Українське волонтерство в умовах збройної російської агресії: зміцнення потужностей через залучення ресурсів цифровізації, платформізації, ІКТ та мережевих технологій - Панькова, О.В.; Касперович, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
На основі проведеного авторами дослідження щодо динаміки змін українського волонтерства в умовах збройної російської агресії розкрито роль та значущість цифровізації, платформізації, залучення інформаційно-комунікативних (ІКТ), мережевих технологій у процеси посилення потужностей волонтерського руху. Авторами здійснено порівняльний аналіз двох хвиль активізації українського волонтерства протягом 2014-2022 рр., визначено специфіку та основні тренди його розвитку. Обґрунтовано ефективність і необхідність якнайширшого використання можливостей сучасних ІКТ, цифрових, мережевих технологій для зміцнення потужностей українського волонтерського руху й залучення його ресурсів на потреби посилення обороноздатності країни, життєзабезпечення українського населення, що постраждало від збройної російської агресії, й подальшого повоєнного відновлення України.