«Комбіновані» моделі публічно-приватного партнерства для відбудови України - Шилепницький, П.І.; Петрова, І.П. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті здійснено аналітичний огляд «комбінованих» проєктів на основі публічно-приватного партнерства та грантового фінансування Європейського Союзу. Проєкти, що поєднують публічно-приватне партнерство з фондами ЄС, підпадають під дію як правил ППП, так і принципів для європейських фондів. В Україні, де доступ до джерел фінансування вкрай обмеженим, саме грантова підтримка міжнародних організацій та країн-партнерів має вирішальне значення для фінансування різноманітних проєктів щодо відбудови та відновлення України. Розглянуто інституціональне забезпечення сприяння розвитку публічно-приватного партнерства міжнародними організаціями. Наведено схеми поєднання грантового фінансування ЄС та приватного інвестування на основі ППП. Запропоновано «комбіновані» моделі поєднання грантового фінансування ЄС та приватного фінансування на основі публічно-приватного партнерства в Україні, що сприятиме відновленню інфраструктури, зруйнованої під час війни, залученню інвестицій, створенню нових робочих місць тощо.