Вплив вуглецевих нанотрубок на формування нанокомпозитів на основі термостійких сітчастих поліціануратів - Бардаш, Л.В.; Файнлейб, О.М.; Григор’єва, О.П.; Boiteux, G.; Ulanski, J. (Украинский химический журнал, 2013)
Досліджено вплив мультистінних вуглецевих нанотрубок (МСВНТ) на формування нанокомпозитів на основі термостійких сітчастих поліціануратів, отриманих in situ поліциклотримеризацією олігомерів диціанового естеру бісфенолу А (ДЦБА) за присутності різного вмісту МСВНТ, та морфологію синтезованих нанокомпозитів, їх структуру і фізико-хімічні властивості. Встановлено, що за невеликого вмісту МСВНТ (0.03—0.06 % мас.) синтезовані нанокомпозити мають високі показники модулю пружності, зафіксовано суттєве підвищення величин межі міцності sр (на 62—94 % у залежності від вмісту МСВНТ), зроблено висновок про взаємодію нанонаповнювача з полімерною матрицею на нанорівні.