Синтез та люмiнесценцiя Na₃Pr(PO₄)₂ - Теребіленко, К.В.; Теребіленко, А.В.; Слободяник, М.С.; Зубар, О.В. (Украинский химический журнал, 2013)
Досліджено особливості кристалізації фосфатів у розчинах-розплавах системи Na–Pr–P–Mo–O та встановлено області кристалізації PrPO₄ i Na₃Pr(PO₄)₂. Новий подвійний фосфат кристалізується в орторомбічній сингонії пр.гр. Pca2, а =14.027(7), b =16.001(6), c =18.578(1) Å , Z=24. Спектр фотолюмінесценції характеризується інтенсивною люмінесценцією в червоній області спектру.