Словацька держава 1939-1945 рр. у системі міжнародних відносин - Боровець, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті подано характеристику місця й ролі Словацької держави у міжнародних відносинах напередодні та під час Другої світової війни. Виокремлено чотири періоди у проведенні зовнішньої політики Словаччини, проаналізовано особливості словацько-німецьких відносин у кожному з періодів. Висвітлено двосторонні контакти Словацької держави із низкою європейських країн.