Прояв формотворчого процесу у гібридів озимої пшениці за ознакою групової стійкості проти основних фітозахворювань з використанням ШКІФ у лісостепу України - Кириленко, В.В. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
У Миронівському інституті пшениці імені В.М. Ремесла для створення селекційного матеріалу озимої пшениці з груповою стійкістю проти збудників основних листкових хвороб з використанням ШКІФ патогенів проведено серію схрещувань батьківських форм з різним рівнем стійкості. В гібридних комбінаціях на успадкування ознаки стійкості впливала цитоплазма материнської рослини, тому у схрещуваннях на стійкість проти групи фітозахворювань за материнську форму слід використовувати сорт з груповою стійкістю.