Особливості становлення зовнішньої політики незалежної України - Віднянський, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті розглядаються історичні особливості становлення зовнішньої політики незалежної України, перші кроки молодої української дипломатії щодо забезпечення її міжнародного визнання у 1990–1991 рр.