Леон Василевський про проблеми ідентифікації української національної меншини у Другій Речіпосполитій - Вялова, Ю. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2011)
У статті висвітлено погляди польського публіциста Л. Василевського на проблеми ідентифікації української національної меншини в ІІ Речіпосполитій. Основну увагу зосереджено на обстоюванні Л. Василевським права українців на національне самовизначення і питанні встановлення справжньої кількості українців у польській державі за переписом населення 30 вересня 1921 р.