Клонування та гетерологічна експресія генів О-метилтрансфераз Streptomyces nogalater IMET43360 задіяних у біосинтезі ногаламіцину - Климишин, Д.О.; Лужецький, А.М.; Громико, О.М.; Муращенко, Л.Р.; Федоренко, В.О. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Фрагменти кластера біосинтезу ногаламіцину, які включають гени метилтрансфераз snogM та snogL субклоновано у векторах pKC1218EsnogM та pKC1218EsnogL. Створені конструкції перенесено в штами-продуценти аранциаміцину та доксорубіцину. Аналіз сполук, що синтезуються штамом S. еchinatus pKC1218EsnogM виявив нову сполуку жовтого кольору. Припускається, що це може відбуватися внаслідок експресії гена snogM і модифікації молекули аранциаміцину за рахунок активності його продукту.