Новітня історія країн Центрально-Східної Європи у наукових працях співробітників Інституту історії України НАН України - Віднянський, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті здійснено історіографічне висвітлення наукового доробку співробітників відділу історії міжнародних відносин і зовнішньої політики України Інституту історії України НАН України з новітньої історії країн Центрально-Східної Європи протягом 65-річного періоду його існування. Показано еволюцію концептуальних та методологічних підходів, висвітлено вплив трансформаційних процесів на зміну стратегії історіописання.