Міжнародні зв’язки Харківського університету на початку ХХ ст. - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті на основі документів Центрального державного історичного архіву України м. Києва, Державного архіву Харківської області та опублікованих джерел висвітлено роль Харківського університету в міжнародних наукових зв’язках на початку ХХ ст. Особливу увагу приділено відрядженням харківських учених до зарубіжних науково-освітніх центрів.