Українсько-німецькі відносини щодо повернення та реституції культурних цінностей (1991-2012 рр.) - Кот, С. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті розглядається історичний досвід вирішення проблем повернення та реституції культурних цінностей в українсько-німецьких взаєминах в добу незалежної України (поч. 90-х рр. ХХ ст. — 2012 р.). Автор аналізує обставини втрати та переміщення культурних цінностей під час та після Другої світової війни з територій обох країн і процес українсько-німецьких переговорів щодо вирішення їхньої долі.