З історії перетворення Мінська на столицю Білорусі (1900–1920 рр.) - Стрикун, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
У статті авторка розглядає особливості набуття Мінськом статусу столиці й альфа-міста Білорусі упродовж перших двох десятиліть ХХ ст.