Створення стійкого до борошнистої роси та септоріозу вихідного матеріалу озимої м’якої пшениці шляхом експериментального мутагенезу - Хоменко, С.О. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Визначали ефективність застосування мутагенів на гібридах озимої пшениці для створення стійких проти хвороб форм. Виявили, що використання обробки мутагенами гібридного насіння озимої пшениці дозволяє отримувати гібридно-мутантні форми з підвищеною стійкістю проти борошнистої роси і септоріозу листя.