До питання про соціальну підтримку режиму С. Стамболова в Болгарії (1887–1894 рр.) - Миколенко, Д. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У статті розкривається взаємозв’язок соціальних і політичних процесів у Болгарії періоду правління С. Стамболова, а також визначаються верстви населення, які забезпечували політичну підтримку режиму. Автор приходить до висновку, що низка заходів авторитарної влади «стамболовістів» у довготривалій перспективі зумовили розвиток демократії в країні.