Трансформаційні процеси в італійському суспільстві в контексті імплементації Маастрихтського договору - Вдовиченко, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2013)
У даній статті висвітлено особливості впливу на італійську державність європейської інтеграції, зокрема Маастрихтського договору. Здійснена спроба визначити політичні, економічні зміни італійської держави та суспільства, спричинених просуванням інтеграційних процесів, з’ясування наслідків таких трансформацій для позиціонування Італії в ЄС.