Відносини між США та їх союзниками по НАТО в галузі європейської безпеки (1958-1961 рр.) - Мікєладзе, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2014)
У даній статті висвітлюється характер відносин між Сполученими Штатами Америки та їхніми союзниками в рамках діяльності НАТО в 1958–1961 рр. Особлива увага приділяється ролі інституцій НАТО, політичного керівництва Північноатлантичного блоку та провідних західних держав, а також радянського чинника у прийнятті ключових військово-політичних рішень союзників під час Берлінської кризи.