Проблема керованості крайовими умовами Неймана для рівняння струни на півосі - Фардигола, Л.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
У роботi необхiднi та достатнi умови 0-керованостi та ε-керованостi одержано для керованої системи wtt = wxx, wx(0, t) = u(t), x > 0, t належить (0, T ), де T > 0, u — керування, обмежене наперед заданою сталою. Цi проблеми розглянуто в просторах Соболєва. Керування, що розв’язують цi проблеми, знайдено в явному виглядi.