Матеріали Державного архіву Одеської області про діяльність іноземних консульств у Одесі в ХІХ - на початку ХХ століть - Білоусова, Л. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті висвітлені деякі аспекти діяльності іноземних консульств в Одесі, що знайшли відображення в фондах Державного архіву Одеської області: встановлення міждержавних зв’язків, сприяння розвитку зовнішньої торгівлі, налагодження культурних і особистісних контактів між націями і народами. Особливу увагу приділено одеським купцям та військовим, що виконували консульські обов’язки, таким, як Генеральний консул Неаполя Ф.М. Де Рібас, Генеральний консул Греції І.Г. Вучина, консул США С.І. Раллі, консул Тоскани Ф.І. Родоканакі.