Особливості становлення зовнішньої політики посткомуністичної Румунії - Златін, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2015)
У статті розглядаються історичні особливості формування зовнішньої політики Румунії у контексті складних міжнародних перетворень і внутрішньополітичних процесів посткомуністичного періоду, перші кроки румунської дипломатії щодо повернення країни до проєвропейського вектору розвитку.