Події 1956 року в Угорщині й позиція ООН - Ліхтей, І. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2017)
У статті висвітлюється вплив Угорської революції 1956 року на міжнародні відносини, зокрема офіційну позицію США, Великої Британії, Франції. Аналізується процес обговорення «угорського питання» на засіданні Ради Безпеки й на Надзвичайній сесії Генеральної Асамблеї ООН. Автор наголошує на значенні діяльності спеціальної комісії для розслідування подій в Угорщині, створеної Генеральною Асамблеєю ООН восени 1956 року, а також на великій заслузі данського дипломата Банга Йенсена в розслідуванні й формулюванні тексту доповіді комісії, що висвітлювала перебіг боротьби угорського народу за свободу.