Іноземні консульства в Одесі за документами фонду Управління тимчасового генерал-губернатора (1879-1889 рр.) - Кашкаєв, М. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2017)
У статті розкривається склад і зміст групи документів, які стосуються історії дипломатії та консульської служби в Одесі з 1879 по 1889 роки. Ця група джерел допомагає дослідити біографії деяких іноземних генеральних консулів, консулів та віце-консулів в Одесі. Документи відображають процес затвердження кандидатів на посади консулів, віце-консулів імперським російським Міністерством закордонних справ, тимчасовими одеськими генерал-губернаторами, місцевою адміністрацією та поліцією.