Архівні матеріали про радянських військовополонених та пам’ятні знаки в Норвегії - Цвєтков, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2017)
Ставиться питання про актуальність проведення міжнародних пошуків імен загиблих під час Другої світової війни. Надається інформація про архівну справу й архіви Норвегії. Розкривається тема перебування радянських військовополонених у Норвегії упродовж 1941–1945 рр. та проблема пошуків імен загиблих і похованих полонених на цій території. З’ясовуються можливості доступу до електронної бази даних щодо імен і місць поховання радянських полонених в архівних центрах Норвегії. Наголошується на гуманітарній ролі норвезьких дослідників у знаходженні імен і місць поховань 9 тисяч радянських військовополонених.