Алгоритм пошуку кореферентних об’єктів в україномовних текстах з використанням дерев рішень - Погорілий, С.Д.; Білецький, П.В. (Проблеми програмування, 2022)
В роботі розглядається проблема пошуку кореферентних об’єктів в україномовних текстах використовуючи дерева рішень. Розроблено застосунок, що використовує векторні представлення слів Elmo та інші характеристики для автоматизованого формування дерева рішень. Для формування дерева та оцінки точності роботи алгоритму використано набір підготовлених текстів, що вміщає понад 360000 слів. Дерево рішень, створене для визначення, чи пара об’єктів є кореферентними, використано для формування кластерів кореферентних об’єктів. Використано спеціальні метрики для порівняння з результатами, отриманих іншими алгоритмами для української мови.