Константа равновесия реакции в растворе - Романкевич, Я.О.; Гаранина, О.А.; Романкевич, О.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Отримано вирази для константи рiвноваги зворотної хiмiчної реакцiї в розчинi, термодинамiчного коефiцiєнта розподiлу в системi неелектролiт неелектролiт пiд час рiдинної екстракцiї та спорiдненостi дисперсних барвникiв без застосування традицiйних пiдходiв теорiї розчинiв, пов’язаних з використанням термодинамiки газiв.