Принципи та моделі експертно-аналітичної методології підтримки формування адаптивних організаційних рішень за умов глибокої невизначеності - Ільїна, О.П.; Сініцин, І.П.; Слабоспицька, О.О. (Проблеми програмування, 2022)
Робота присвячена опису та аналізу експертно-аналітичної методології ЕАМ ПРГН для підтримки прийняття превентивних антикризових рішень системи організаційного управління за умов глибокої невизначеності. Запропоновано комплексні засоби аналітичного оперування знанням фахівців у предметній області рішення. Перевагою є відсутність значних ресурсних вимог при збереженні базових принципів опрацювання глибокої невизначеності (виявлення невизначеностей та розбіжностей; пошук уразливостей рішення замість передбачення; пріоритет стійкості до загроз перед ефективністю).