Особливості морфофункціонального стану нирок під впливом різних доз та тривалості дії потенційного цитостатика похідного малеіміду 1-(4-Cl-бензил)-3-Cl-4-(CF3-феніламіно)-1Н-пірол-2,5-діону - Харчук, І.В.; Карпезо, Н.О.; Островська, Г.В.; Рибальченко, Т.В.; Рибальченко, В.К. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Виявлено особливостi впливу нового похiдного малеiмiду 1-(4-Cl-бензил)-3-Cl-4-(CF3-фенiламiно)-1H-пiрол-2,5-дiону (МI-1) на нирки щурiв. Встановлено, що МI-1 викликає пригнiчення функцiональної активностi гломерулярного i тубулярного апарату нефронiв кiркового шару нирок, не однакове при дiї рiзних доз i тривалостi впливу. Вiдмiчено рiзну реакцiю судинного русла i вiдмiнностi локалiзацiї осередкiв запалення в iнтерстицiї. МI-1 у бiльшiй дозi викликає iстотнiшi змiни у нирках, незважаючи на коротший термiн його дiї.