Селекція ярого та озимого ріпаку на нектаропродуктивність - Ситнік, І.Д.; Колесніченко, О.В.; Ярешко, В.І. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Описані морфологія, анатомія, фізіологія нектарників ріпаку та фактори, які впливають на виділення нектару. Вивчені морфометричні параметри органів квітки різних сортів ярого і озимого ріпаку та нектаропродуктивність їх протягом дня та періоду цвітіння. Встановлено зв’язок нектаропродуктивності з господарсько-цінними ознаками сортів ярого та озимого ріпаку та природними умовами вирощування культури.