Вплив дріжджового манану на проростання насіння м΄якої озимої пшениці - Чугункова, Т.В.; Коваленко, О.Г. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Досліджено вплив різних концентрацій дріжджового манану (ДМ) із Candida maltosa та його композицій з поверхнево-активними речовинами (ПАР) на енергію проростання насіння, довжину пагонів і корінців. Проаналізовано відмінності у показниках росту проростків, оброблених еліситором у різних концентраціях, порівняно з контролем. Виявлено оригінальні залежності росту коренів і пагонів від концентрації ДМ за наявності емульгатора в розчинах при обробці насіння пшениці протягом 24 год.