V Міжнародна наукова конференція ″Фактори експериментальної еволюції організмів″ - Дубровна, О.В.; Лялько, І.І. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
21–25 вересня 2009 року в м. Алушта на базі туристично-оздоровчого комплексу “Чайка ” (Автономна Республіка Крим) відбулася V Міжнародна конференція “Фактори експериментальної еволюції організмів”, присвячена 200-річчю від дня народження Ч. Дарвіна та 125-річю від дня народження І.І. Шмальгаузена. V конференцію, як і чотири попередні, організовано Українським товариством генетиків і селекціонерів імені М.І. Вавилова за сприяння і підтримки Інституту фізіології рослин і генетики, Інституту молекулярної біології і генетики та Інституту клітинної біології і генетичної інженерії НАН України.